Wat vindt Allan Prosetiko van onze snelle en makkelijke Kipkerrie bereid met de Hindoestaanse kerriepasta?
Klik op de onderstaande foto voor de link
In deze video leer je snel en makkelijk een authentiek kerrie- gerecht te maken met deze ambassadeur van de Surinaamse keuken. We volgen letterlijk de de aanwijzingen van het pak. Maak het nu zélf met kip, groenten of vis te maken voor bij rotie of naan.
Plan
- 90 gram Hindoestaanse Kerriepasta
- 3 El olijfolie of biologische zonnebloemolie
- 1 middelgroot ui (ongeveer 100 gram)
- 1 tomaat (ongeveer 100 gram)
- 300 gram kipfilet of tahoe (tofu) in blokjes gesneden
- Zout en peper naar smaak
- 1 Tl zout of meer of minder naar smaak
- madame Jeanet peper fijngestampt of zwarte peper naar smaak
- 4 rotieplaten, nan, rijst of broodjes
Prep
- Snij de kipfilet of tahoe in blokjes van 1cm x 1 cm
- Snij de ui in stukjes, middelfijn
- Snij de tomaat fijn
Plezier
- Doe de olie in de pan
- Voeg de ui eraan toe en bak de uien totdat ze glazig zijn
- voeg de Hindoestaanse kerriepasta toe.
- Roerbak 2 minuten en voeg de gesneden kipfilet of tahoe toe.
- Roerbak 3 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de blokjes tomaat toe.
- Sluit de pan 5 minuten totdat alles gaar is.
- Breng op smaak met peper en zout
- Warm de rotie , nan of rijst op óf snij de broodjes open
Psstt....
- Maak extra saus door meer tomaat toe te voegen.
- Zoete aardappels of aardappels zijn ook lekker om in het gerecht mee te bakken. Kook deze beetgaar voor in water met zout óf gebruik restjes van de vorige dag
- Vervang vlees door een vega variant
- Voeg stukjes sperziebonen of diepvries doperwten toe 'en gekookte eieren toe voor een eenpansgerecht
- Roer (diepvriesblad) spinazie of gekookte linzen erdoor
- Lekker hierbij is de Appel-Aubergine Chutney van Tante Sita en stukjes komkommer!