Hindoestaanse Kerriepasta
Koop bij alle Jumbo's en online onze kerriepasta voor snelle en makkelijke kerrie gerechten met vlees, vis en groenten voor bij rotie of rijst
Ingrediënten Hindoestaanse kerriepasta: water, uienpuree, tomatenpuree, komijn, zonnebloemolie
knoflookpuree, zout, laos,karwijzaad, curcuma,zwarte peper,azijn,piment,MOSTERDPOEDER
Verse groenten en fruit uit eigen tuin, van het eigen erf zijn sleutelwoorden. Vaak zie je op haar erf een 'Ons Belang', een uitbouw waar niet alleen groenten en fruit maar ook 'huiskippen en doksen te koop zijn.
De Hindoestaanse kerriepasta is een masala. Een mix van kurkuma, komijn, fenugriek, karwij en mosterdzaad.
De voorouders van Tante Sita komen ut India en zijn als contractarbeiders naar Suriname gekomen. Soms maakt zij nog steeds zoals in India, thuis haar eigen kerrie, masala. Zij is trots op de manier waarop zij haar masala (kerriepoeder-mix) bakt om een kerriegerecht van pompoen, doks (eend) of een garnalen te maken. Tante Sita nodigt je graag thuis uit voor ’huiskip’ in een geheime masala en ander lekkers. Voor snelle en makkelijke recepten met de Hindoestaanse kerriepasta van Sorgh & Hoop Hindoestaanse Recepten
Tante Sita is onze sterke Tante die de Hindoestaanse keuken vertegenwoordigt. Zij staat op de markt met haar verse groenten en fruit. In haar keuken is masala de basis: een kerriemengsel van onder andere kurkuma, komijn, fenegriek en kentjoer.
Tante Sita maakt haar eigen sambal en chutney van vers fruit, zoals mango’s, met altijd een flinke portie madame Jeanet pepers en haar eigen chutney-masala. Op de markt staat zij met haar verse groenten en fruit keurig gestapeld. Ook zie je haar in de rotieshop of supermarkt waar ze de roties maakt en kerriegerechten. Zij maakt ook de 'toespijs' voor de heerlijke Surinaamse puntbroodjes zoals garnalenkerrie, bakkeljauw óf olie-sardien.Tijdens feestdagen en bruiloften kookt ze vegetarisch. Lotusbladeren worden gebruikt als bord en je zit aan lange houten tafels buiten op het erf.
Madame Jeanet peper: de gele, langvormige peper, aromatisch van smaak. De geur bepaalt de sterkte. De rode Ajoema peper wordt ook veel gebruikt, is sterke en wat minder aromatisch
Toko Tour met tante Sita
In haar boodschappenmandje zie je:
Kwi kwi: geschubde visje vaak in de diepvries van de toko. Bereid je met de Hindoestaanse kerriepasta en kokosmelk..
Kwi Kwi - Surinaamse vis in kerrie-kokossaus
Kousenband: lange bonen die je roerbakt.
Pompoen: De Hindoestaanse keuken kent veel veganistische gerechten met pompoen maar ook in combinatie met garnalen óf gerookte vis. Pompoen-Pastinaak kerrieschotel
Basisbereiding Hindoestaanse Kerriepasta
Deze basisbereiding kost je maar een kwartiertje, waarvan je de laatste 10 minuten niets hoeft te doen. Als je geen saus wilt, kan je zelfs al sneller klaar zijn. Maar er is nog veel meer mogelijk! Kijk dan naar onze Hindoestaanse recepten.
Doe een beetje olie in een pan met wat gesneden ui. Je kan er ook wat knoflook bij doen. Fruit de ui tot deze glazig is.
Doe de kerriepasta erbij. Laat het op een stevig vuur heel even bakken. Dan komen de smaken lekker los.
Doe je product erbij. Dat kan vlees, groente, gevogelte of vis zijn. Als je het snel wilt, snij het in blokjes.
Als je van wat saus houdt, doe er dan twee tomaatjes of een klein blikje kokosmelk bij. Laat zachtjes 10 minuten sudderen.
Ga naar onze Hindoestaanse Recepten voor inspiratie en maak zélf makkelijke en snelle Surinaamse gerechten met groenten, kip, vlees, vis en garnalen