Prep
- Snij 1 ui fijn
- Snij de tomaten óf blikje tomaat fijn
- kluts het ei
- meng het gehakt met 45 gram Creoolse specerijenpasta, het brood, ei, peper en zout
- Maak balletjes
Plan
- 90 gram Creoolse specerijenpasta
- 500 gram gehakt van kip of varken óf veggie
- 1 ui (ongeveer 100 gram)
- 300 gram tomatenblokjes vers of uit blik
- 1 El zoete ketjap óf honing
- 1 El zoute ketjap óf zout
- 3 EL olijfolie
- peper of sambal naar smaak
- verse kruiden zoals peterselie, selderie
- 1 ei
- 2 sneetjes oud brood (zonder korst)
Plezier
- Verwarm 3 EL olie in een koekenpan en bak de balletjes rondom goudbruin. Haal ze uit de pan.
- Voeg 45 gram Creoolse specerijenpasta toe en de gesneden ui toe. Bak 2 minuten.
- Voeg hierna de tomaten toe en laat 5 minuten garen met dichte deksel op middelhoog vuur.
- Voeg zoete en zoute ketjap toe en peper naar smaak to.
- Voegde balletjes toe en bak ze het tot het gaar is.
Psst...
- Doe bij de balletjes zwarte bonen en stukjes paprika
- Proef altijd een stukje gekruid gehakt dat je even bakt ter controle...
- Meng gekookte rijst door het vleesgerecht
- maak een lange gehaktworst voor op de barbecue
- eet met brood en salade