Creoolse roerbakreepjes met salade

Dit gerecht met de Creoolse Specerijenpasta is heerlijk als lunch of als diner. Maak deze snelle Creoolse roerbak van reepjes vlees met deze frisse salade en Creoolse barbecuesaus en laat iedereen een eigen wrap of pita broodje vullen. Verkooppunten

Prep

  • Snij 1 ui fijn
  • Snij de tomaten óf blikje tomaat fijn
  • Snij het rauwe of veggie vlees in lange repen

Plan

  • 90 gram Creoolse specerijenpasta
  • 400 gram filet van kip of varken óf veggie
  • 1 ui (ongeveer 100 gram)
  • 100 gram tomatenblokjes vers of uit blik
  • 1 El zoete ketjap óf honing
  • 1 El zoute ketjap óf zout
  • 3 EL olijfolie
  • peper of sambal naar smaak
  • Pitabroodjes of wraps
  • Frisse Caribische salade

 

Plezier

  • Verwarm 3 EL olie met de Creoolse specerijenpasta in een koekenpan.
  • Voeg de gesneden ui toe. Bak 2 minuten.
  • Voeg het vlees toe en bak 4 minuten het tot het gaar is.
  • Voeg hierna de tomaten toe en laat 5 minuten garen met dichte deksel op middelhoog vuur.
  • Voeg zoete en zoute ketjap toe en peper naar smaak. Roerbak 2 minuten op hoog vuur.
  • Laat vlak voor het opdienen de pan open staan zodat het vocht eruit trekt.

Psst...

  • Doe door het vlees gerecht of salade zwarte bonen
  • Meng gekookte rijst door het vleesgerecht
  • Grill het vlees op de barbecue

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.