Surinaams gourmetten
makkelijk en overheerlijk met onze kruidenpasta's en rubs
Wat een heerlijke twist deze Surinaamse manier van gourmetten. In de pannetjes maak je de diverse smaken met vlees, kip en garnalen gescheiden. We wokken heerlijke groentegerechten op de grillplaat en zelfs mijn man werd enthousiast. Ideaal voor feestelijke momenten waarbij iedereen zelf kan bepalen hoe ze een gerecht maken en naar keuze vlees, vis of groenten...
Tips Surinaamse gourmet
- Marineer van tevoren 500 gram vis, (vegan) kip óf (vegan) vlees en groenten
- Gebruik onze kruidenpasta's en rubs
- Gebruik onze salsa's als pittig bijgerecht
- Maak eigen mini-roties of koop naan óf wrap
- Snij courgette, champignons aubergine en zoete aardappel in dikke plakken
Voor viseters, vleeseters en vegetariërs
Op de bakplaat zalm met de Javaanse satérub, diverse paddenstoelen, garnalen en kip in de pannetjes met een 1/2 tl kruidenpasta.
Plan: boodschappenlijst
- Creoolse, Hindoestaanse, Javaanse kruidenpasta
- Javaanse Satérub of Hindoestaanse kerrierub
- Creoolse salsa óf Javaanse salsa
- 1 tomaat in blokjes
- 1 ui in blokjes
- olie en zoete en zoute ketjap
- schaaltje kokosmelk
- gekookte bami en rijst
- roerbakgroenten naar keuze. aubergine, champignons en courgette
Lekker met rijst, rijstmie of bami, stukjes naan, rotie of rotie-wrap
Ook heerlijk is een vegetarische gourmet met paddenstoelen, roerbak groenten, plakken aubergine en courgette
Prep I
Javaans-Indonesische Gourmet
Meng 90 gram Javaanse kruidenpasta en 50 gram Javaanse satérub, 2 el zoete ketjap en 1 el zoute ketjap en 2 el olie met 1 kilo vlees, groenten, vis, garnalen of combinatie.
Als de kip, vis of garnalen gaar zijn bakken we er rijst of bami en roerbak groenten door.
Roerbak met onze satérub of kerrierub spinazie, sptiskool , taugé en paksoi op de plaat.
Prep II Hindoestaanse Gourmet
Meng 90 gram Hindoestaanse kerriepasta óf 50 gram Hindoestaanse kerrierub en peper naar smaak en 2 el olie met 1 kilo vlees, groenten, vis, garnalen of combinatie.
Prep III Creoolse Gourmet
Meng 90 gram Creoolse specerijenpasta met 2 el zoete ketjap en 1 el zoute ketjap en 2 el olie en peper naar smaak met 1 kilo speklapjes, varkenslappen, kipfilet,vis, garnalen of combinatie.
Plezier
Maak gerechten in de pannetjes en bakplaat. Roerbakken van groenten op de bakplaat is ook ideaal.
Psstt...
Lamskotelet insmeren met kerrierub is ook heerlijk.
Maak kleine hamburgertjes met de kerriepasta óf rub en eet het met onze salsa's
Lekker met stukjes naan, rotie of rotie-wrap