Surinaams gourmetten

makkelijk en overheerlijk met onze kruidenpasta's en rubs

Wat een heerlijke twist deze Surinaamse manier van gourmetten. In de pannetjes maak je de diverse smaken met vlees, kip en garnalen gescheiden. We wokken heerlijke groentegerechten op de grillplaat en zelfs mijn man werd enthousiast. Ideaal voor feestelijke momenten waarbij iedereen zelf kan bepalen hoe ze een gerecht maken en naar keuze vlees, vis of groenten... 

Tips Surinaamse gourmet

  1. Marineer van tevoren 500 gram vis, (vegan) kip óf (vegan) vlees en groenten
  2. Gebruik onze kruidenpasta's en rubs
  3. Gebruik onze salsa's als pittig bijgerecht
  4. Maak eigen mini-roties of koop naan óf wrap
  5. Snij courgette, champignons aubergine en zoete aardappel in dikke plakken

Voor viseters, vleeseters en vegetariërs

Op de bakplaat  zalm met de Javaanse satérub,  diverse paddenstoelen, garnalen en kip in de pannetjes met een 1/2 tl kruidenpasta.

Plan: boodschappenlijst

  • Creoolse, Hindoestaanse, Javaanse kruidenpasta 
  • Javaanse Satérub of Hindoestaanse kerrierub 
  • Creoolse salsa óf Javaanse salsa 
  • 1 tomaat in blokjes
  • 1 ui in blokjes
  • olie en  zoete en zoute ketjap
  • schaaltje kokosmelk
  • gekookte bami en rijst
  • roerbakgroenten naar keuze. aubergine, champignons en courgette

Lekker met rijst, rijstmie of bami, stukjes naan, rotie of rotie-wrap

Ook heerlijk is een vegetarische gourmet met paddenstoelen, roerbak groenten, plakken aubergine en courgette

Prep I

Javaans-Indonesische Gourmet

Meng 90 gram Javaanse kruidenpasta en 50 gram Javaanse satérub, 2 el zoete ketjap en 1 el zoute ketjap en 2 el olie met 1 kilo vlees, groenten, vis, garnalen of combinatie.

Als de kip, vis of garnalen  gaar zijn bakken we er rijst of bami  en roerbak groenten door.

Roerbak met onze  satérub of kerrierub spinazie, sptiskool , taugé en paksoi op de plaat.

Prep II Hindoestaanse Gourmet

Meng 90 gram Hindoestaanse kerriepasta óf 50 gram Hindoestaanse kerrierub en peper naar smaak en 2 el olie met 1 kilo vlees, groenten, vis, garnalen of combinatie.

Prep III Creoolse Gourmet

Meng 90 gram Creoolse specerijenpasta met 2 el zoete ketjap en 1 el zoute ketjap en 2 el olie en peper naar smaak met 1 kilo speklapjes, varkenslappen, kipfilet,vis, garnalen of combinatie.

Plezier

Maak gerechten in de pannetjes en bakplaat. Roerbakken van groenten op de bakplaat is ook ideaal.

Psstt...

Lamskotelet insmeren  met kerrierub is ook heerlijk.

Maak kleine hamburgertjes met de kerriepasta óf rub en eet het met onze salsa's

Lekker met stukjes naan, rotie of rotie-wrap