voor 4 personen
Als het kouder wordt of als je zin hebt in 'huiseten, comfortfood' is een puree óf een stamppot heerlijk. Met wintergroenten zoals spruitjes, rode kool, rode bieten of zuurkool. Het maakt je blij en verwarmt je. Een Creoolse twist met de Creoolse specerijenpasta, karbonade en worstjes maakt je winterse gerecht nog lekkerder.. Ik heb karbonades in de diepvries liggen om dit op ieder moment snel te kunnen maken. Mijn man is gek op stamppotten en vind de combinatie geweldig....maar het is natuurlijk ook lekker met bonen en rijst.
Plan
- 4 biologische karbonaadjes of 2 en 2 braadworstjes
- 90 gram Creoolse specerijenpasta
- 150 gram verse tomaat óf uit blik
- 1 ui + 1 teentje knoflook
- zout en peper naar smaak
- 2 el zoete ketjap
- 2 El Olijfolie
- optioneel 1 rode paprika
Vegetarische variant:
- vegetarische vleesvervangers b.v. vegan worstjes, champignons, paprika
Prep
doe ik in de ochtend of de avond ervoor
- Wrijf in ovenschaal het vlees en stukken rode paprika in met de Creoolse specerijenpasta.
- Snij tomaten, ui en knoflook fijn en voeg toe.
- Giet olie en zoete ketjap over het gerecht en masseer alle ingrediënten goed.
- Dek de ovenschaal af met folie.
- Doe het 1,5 uur op 180 graden in de oven. Draai het vlees op de helft van tijd om. (maak dit eventueel en avond van tevoren )
Plezier
lekker met z’n allen genieten van de maaltijd
- Verwarm het gerecht op grill stand 10 minuten op 1 kant in de oven. Hierna nog 10 minuten op de andere kant
- Maak lekkere pulled pork door het vlees van de botten te halen en terug te zetten in de saus.
Pssst…
- Het recept is voor 4 personen. Ben je met 2 personen, maak 4 karbonades en maak Creoolse bruine bonen, bami of nasi of een broodje 'pulled pork met koolsalade.
- Serveer bij stamppot, hutspot of aardappel
- Ook heerlijk met rijst, bonen en roerbakgroente en voor extra feestelijk plakjes bakbanaan en salade.
- Maak het vegetarisch alternatief en halveer de tijden!
Jang Switie - Eet smakelijk!