Een absolute klassieker van de Surinaamse keuken. Deze bakkeljauw is niet moeilijk te maken. Het is heerlijk op een broodje, met schijfjes zoete aardappel, cassave of rijst. Serveer er gebakken banaan bij, kousenband of fijngesneden sperziebonen en word blij!
Plan
- 500 gram gram bakkeljauw filet
- 90 gram Creoolse specerijenpasta van Sorgh & Hoop
- 4 EL olijfolie
- 100 gram gesneden ui
- 100 gram tomaten of 70 gram blik tomatenpuree
- 1 El suiker
- 1 El zoete ketjap
- 1 tl fijngesneden verse peper (optioneel)
- 200 gram snijbonen, kousenband of sperziebonen (optioneel)
Prep
- Snij 1 ui fijn.
- Snij 2 tomaten in blokjes.
- Kook de bakkeljauw in een pan water, Na 10 minuten koken afgieten in een vergiet en nog een keer 10 minuten koken totdat het nog licht gezouten is!
- Laat het goed uitlekken in een vergiet.
- Pluis de bakkeljauw in fijne vlokken
Plezier
- Voeg de olie en de Creoolse Specerijenpasta toe in een koekenpan.
- Voeg de gesneden ui, suiker en de tomaten toe en bak 5 minuten.
- Bak de bakkeljauw in de saus. Voeg eventueel de bonen toe!
- Voeg meer suiker, zout en peper naar smaak toe.
Psstt…
- Maak Heri Heri en kook cassave , groene en rijpe bananen en zoete aardappel. Eet ze gekookt of bak het in dunne schijfjes in een koekenpan. Serveer met de bakkeljauw en een gekookt ei.
- Ook lekker met rijst, roerbak groenten en Zuurgoed - Surinaamse Atjar!