Kerriekrab voor 4 personen
Voor een echt eetfeestje zet je een pan met kerriekrab op tafel en ga je er met z'n allen van genieten. ik ken Surinaamse families die een paar keer per jaar met 30 man bij elkaar komen om krab te eten. Je moet geduld hebben maar de delicate smaak van verse krab is niet te evenaren...Je maakt in principe een bouillon van krab, kerriepasta en kokossaus. Ik serveer de krab vaak apart in een schaal. in de saus doe ik ook wat visfilet en garnalen en groenten zoals doperwtjes en spinazie.
Plan
Haal in huis voor 4 personen:
- 90 gram Hindoestaanse Kerriepasta óf 2 El kerrie rub van Sorgh & Hoop
- 1 kilo krabbenpoten óf 500 gram garnalen
- 1 grote ui
- 3 tenen knoflook
- 4 El olijfolie
- Zout of vegetarische bouillonpoeder
- zwarte peper
- 250 ml kokosmelk
- Optioneel Madame Jeanet peper
Prep
- Was de krabbenpoten zorgvuldig
- Snij of trek de krabbenpoten in gelijke stukjes
- Snij ui en knoflook fijn
- Open 1 blik kokosmelk
- (optioneel) Fijngesneden Madame Jeanet per
- (optioneel) 3 ons garnalen en visfilet
Plezier
- Doe de olie in de pan met knoflook en ui en bak kort
- Voeg de Hindoestaanse kerriepasta of rub toe en roerbak 5 minuten
- Voeg de krabbenpoten of garnalen toe.
- Bak 5 minuten op middelhoog vuur
- Maak op smaak met peper en zout of eventueel vegetarische bouillonpoeder
- Voeg kokosmelk toe.
- Sluit de pan af en laat de krabkerrie nog 15 minuten sudderen op laag vuur. Bij garnalen laat je het gerecht 5 minuten sudderen.
- Als de saus te dik is water toevoegen, is het te dun de pan open laten staan en de vocht laten verdampen
Psstt....
- Grote krabbenpoten doe je in een plastic zakjes en sla je kapot met de achterkant van een bijl. Zo zorg ervoor dat je hele keuken er niet onder zit!
- Bij kleinere krabbenpoten deze met een tang breken en het vlees eruit halen.
- Eet het gerecht met roerbak kool, rijst en Surinaamse chutney
- Maak van de restjes krabkerrie krabbensoep door er water en bouillon aan toe te voegen en 100 ml room. Zeef de soep en doe er wat witvis of gepelde garnalen in.