Hindoestaanse Paella

Maak van de restjes van de vorige dag, net zoals de Spanjaarden, een Hindoestaanse Paella. Je kan dit gerecht vegetarisch maken, met vis, garnalen of een combinatie hiervan.

Plan

Haal in huis voor 2 personen:

  • 90 gram Hindoestaanse Kerriepasta
  • 200 gram naar keuze: kipfilet, garnalen, vis, braadworst of een combinatie
  • 200 gram groenten in stukjes gesneden zoals bonen, kousenband, paprika, kool, spinazie, champignons, diepvries doperwten
  • 2 ons gekookte rijst
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook of 1 tl knoflookpoeder
  • 2 El olijfolie of biologische zonnebloemolie
  • peper naar smaak
  • bouillonpoeder en zout naar smaak

Prep

  • Snij het vis, vlees óf kip in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm
  • Snij het ui in stukjes, middelfijn
  • Snij de knoflook fijn
  • Was en snij de groente naar keuze in blokjes

Plezier

  • Doe de olie in de pan
  • Voeg de ui knoflook eraan toe
  • Bak tot de uien glazig zijn
  • Voeg de Hindoestaanse kerriepasta toe.
  • Roerbak 2 minuten
  • Voeg de gesneden vis of vlees en garnalen toe.
  • Roerbak 5 minuten op middelhoog vuur en voeg hierna de groenten toe
  • Laat het gerecht nog 5 minuten sudderen en voeg de rijst toe en warm het op
  • Voeg peper, bouillonpoeder en zout naar smaakt toe.

Psstt....

  • Maak extra sterk door Hindoestaanse marinade of masala tot te voegen.
  • ik doe bevroren garnalen in een pan zonder olie op hoog vuur en bv diepvries doperwten
  • Als het ontdooid is en het vocht is uit de pan voeg ik olie en kruidenpasta toe, dit kan natuurlijk ook met andere bevroren producten
  • Voor een vegetarische variant is het lekker om te bakken met paddestoelen en kikkererwten of linzen.