Psstt...
- Maak extra kip en maak hiervan Surinaamse sambal door er gebakken uitjes en seroendeng en voeg sambal manis of andere peper toe!
- Maak er een omelet bij met prei of spinazie
- Serveer erbij Javaanse Saté van kip , Petjil, knapperige groenten met pindasaus en Surinaamse Bakbanaan
- Lekker met kroepoek, seroendeng, gefruitje uitjes en pindasaus!
Plan
- 90 gram Javaanse Kruidenpasta
- 2 kippenbouten, kippenvleugels óf 400 gram filet van kip
- 4 EL olijfolie of wokolie
- 250 gram bami
- pakket bamigroente óf
- 450 gram mix van prei, kool en wortels,.
- 2 El zoete ketjap
- 2 El zoute ketjap
- 2 EL gefrituurde uitjes
- 2 EL seroendeng
Prep
- Snij de ui fijn.
- Snij de kip in blokjes óf bereid Javaanse kippenbouten óf stukjes kip in de oven
- Indien je de bamipakket zelf maakt was en snij de groenten
- kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing. Spoel altijd met koud water!
Plezier
- Verwarm de olie in een wokpan en voeg de ui en kruidenpasta toe en bak kort en voeg vlees toe en roerbak 3 minuten op hoog vuur tot het gaar is.
- Bij kip uit de oven, haal je de kip van het bot en roerbak je kort met de saus uit de ovenschaal!
- Voeg de zoete en zoute ketjap toe in de pan en roerbak kort met bamigroenten.
- Roerbak de gekookte mie door het vleesgerecht.
- Breng op smaak met suiker en zout.