Vegetarische Bami

Voor 4 Personen

Javaanse bami is een van de favoriete supersnelle gerechten bij ons thuis. Ik maak het regelmatig vegetarisch met paddenstoelen en aubergine.  Ik strooi bij Javaans eten altijd seroendeng en gefruite uitjes over het gerecht. Als ik taugé of kiemgroente heb, doe ik er daarvan ook een beetje over heen. Lekker knapperig en gezond!

Plan

  • 90 gram Javaanse Kruidenpasta 
  • 400 gram tahoe, tempé óf champignons
  • 4 EL olie
  • 250 gram bamipakket bami óf
  • 450 gram mix van prei, kool en wortels,.
  • 2 El zoete ketjap
  • 2 El zoute ketjap
  • 2 EL gefrituurde uitjes
  • 2 EL seroendeng

Prep

  • Snij tahoe of champignons in blokjes
  • Indien je de bamipakket zelf maakt was en snij de groenten
  • kook de bami volgens de gebruiksaanwijzing en zorg dat het beetgaar is, dus niet te zacht. Spoel altijd af met koud water!

Plezier

  • Verwarm de olie in een wokpan en voeg de kruidenpasta toe en tahoe, tempé of champignons en roerbak 3 minuten op hoog vuur.
  • Voeg de zoete en zoute ketjap toe in de pan en roerbak kort met bamigroenten.
  • Bak de gekookte mie door het wokgerecht.
  • Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

Pssst...

  • Voeg bij de Javaanse roerbak stukjes omelet en sperziebonen toe
  • Maak extra roerbak en maak hier een bijgerecht van door er gebakken uitjes en seroendeng en sambal manis aan toe te voegen
  • Maak een omelet erbij met eventueel prei of spinazie erdoor
  • Serveer met Petjil, knapperige groenten met pindasaus en Surinaamse Bakbanaan met Pindasaus
  • Strooi vlak voor het opdienen kroepoek, seroendeng en gefruitje uitjes over het gerecht!