4 personen
Onze nieuwe authentieke Javaanse rub met de echte Indonesische smaak is ideaal om snel en makkelijk overheerlijke authentieke saté of groenten of vis op tafel te zetten. Pindasaus is bijna niet nodig! Je kant er ook mee roerbakken voor een overheerlijke nasi of bami. Ideaal voor drukke momenten of op vakantie!
Plan
2 El Javaanse Satérub
500 gram (vega)kipdijfilet
2 El zoete ketjap
optioneel:
1 EL zoute ketjap
Prep
Indien mogelijk van te voren marineren
Snij de filet in stukjes of koop filet in blokjes
Doe de satéstokjes in het water zodat ze niet verbranden tijdens de bereiding
Wrijf de (vega)kipfilet in met de rub en de zoete en zoute ketjap. (Ik doe het hier in een plastic zakje om de kruiden goed in te masseren.
Rijg aan stokje of zet in zijn geheel op grill
Plezier
Rooster de stokjes kip op een hete grill of barbecue.
Eet de saté met pindasaus óf onze Javaanse salsa.
Psstt...
- Gebruik plakken kip of zalm of groenten
- Serveer met een Petjil-Javaanse salade en Javaanse Bami óf als snack met kroepoek.
- Ook heerlijk om een deel van het vlees te gebruiken voor snelle authentieke nasi óf bami.