Vegan linzensaus - Daal

Gepubliceerd op 13 juli 2024 om 10:00

Deze daal is eigenlijk de jus van de Hindoestanen en is heerlijk op rijst of zelfs als soep met stukjes tomaat en spinazie. Je bereid dit eigenlijk met gele linzen te koop in de toko maar je kan het natuurlijk met alle linzen of erwten maken.

Plan

  • 2 El Hindoestaanse Kerrie Rub
  • 1 blik linzen van 400 gram of droge linzen
  • 2 El olijfolie of biologische zonnebloemolie
  • Optioneel 1 pond verse spinazie of andere bladgroenten
  • ½ ui
  • zout of vegetarische bouillonpoeder naar smaak
  • zwarte peper naar smaak
  • 1 El komijn
  • 4 rotieplaten, nan of wrap of rijst
 
 

Prep

  • Snij het ui en de tomaat in stukjes
  • Bij verse linzen kook je deze ruim in een pan met water en zout totdat ze beetgaar zijn
  • Laat het blikje linzen of de verse linzen uitlekken

Plezier

  • Doe de olie in de pan met de Hindoestaanse kerrie -rub en de ui en roerbak 2 minuten
  • Voeg de komijn en linzen toe
  • Roerbak 5 minuten op middelhoog vuur
  • Breng op smaak met zout en zwarte peper
  • Voeg eventueel spinazie of andere bladgroenten heel kort toe, schep om en serveer!
  • Eet met  rotie,  nan of rijst

Psstt...

  • Gebruik eventueel diepvries biologische bladspinazie en doperwten (heb ik altijd in de diepvries)
  • Voeg er eventueel blokjes (vegan( kipfilet aan toe en je hebt een hele maaltijd.