Zalm kerrie schotel

Gepubliceerd op 17 november 2024 om 18:21

voor 2 personen

Een heerlijk visgerecht, makkelijk, snel en gezond

Aan het eind van de dag loop je door de supermarkt en wil je snel, bewust en lekker eten.

Ik koop dan meestal garnalen, makreel of zalm en een pak roerbakgroenten. Het gerecht staat in 10 minuten op tafel. Ik heb altijd zakjes rijst in de diepvries die ik ontdooi in de magnetron of ik eet er een naan, wrap of rotie bij.

Plan

  • 2 El Hindoestaanse Kerrie Rub
  • 200 gram verse zalm
  • 2 El olijfolie of zonnebloemolie
  • Roerbakgroenten naar keuze
  • zout of peper naar smaak
  • rotieplaten, nan of wrap of rijst

Prep

  • Snij de zalm in grote stukken en smeer het in met 1 El Kerrie Rub.
  • Verwarm 1 El olie in de pan en bak de zalm op de huid hard en knapperig. Bak kort op de andere kant.
  • Haal de zalm uit de pan en zet apart
  • Verwarm de pan met 1 El olie en 1 El Kerrrie Rub. Roerbak de groenten en voeg peper en zoet naar smaak toe.
  • Voeg, als de groenten gaar en knapperig zijn de zalm kort toe.

 

Plezier

  • Serveer zalm en groenten op een bord met rotie, naan, een wrap of rijst.

Psttt...

  • Serveer met de Creoolse salsa van Sorgh & Hoop
  • Voor meer saus voeg je 4 El kokosmelk toe
  • Vervang de zalm eventueel door garnalen of andere vis
  • Gebruik gesneden kool of spinazie om te roerbakken.
  • Meng gekookte rijst door de schotel voor een eenpansgerecht

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.