Met producten van het seizoen en restjes maak je heerlijke gezonde Hindoestaanse kerrie gerechten. Welkom in de nieuwe Surinaamse keuken, authentieke smaken met producten van hier, van nu.
Plan
Haal in huis voor 4 personen:
- 90 gram Hindoestaanse Kerriepasta
- 2 El olijfolie of biologische
- 300 gram peen en uien.
- 2 eieren
- 100 gram bladgroenten zoals spitskool of spinazie
- 1 ons champignons
- 2 eieren
- 4 rotievellen of 2 nanbroden
- olijfolie
- peper naar smaak
- vegetarische bouillonpoeder of zout naar smaak
Prep
- Snij de champignons in plakken of breek met de hand in stukjes
- Was en snij de groente naar keuze in blokjes
- Kluts de eieren met zwarte peper en zout
Plezier
- Doe de olie in de pan
- Voeg de kerriepasta toe.
- Roerbak 2 minuten
- Doe de peen en uien erbij
- Roerbak 5 minuten op middelhoog vuur en voeg hierna de champignons toe
- Voeg peper, bouillonpoeder en zout naar smaakt toe.
- Roerbak de geklutste eieren er doorheen, doe eventueel een beetje oliefolie in de pan zodat het geen prutje wordt
- Bak de bladgroenten 1 minuut als laatste er doorheen
Psstt....
- Maak extra sterk door 1 eL masala tot te voegen.
- Maak het veganistisch door geen eieren maar zoete aardappel of doperwtjes aan toe te voegen
- In plaats van rotie of naan, gekookte aardappelen, zoete aardappelen of linzen er doorheen bakken voor een eenpansmaaltijd.