Broodje Kousenband met garnalen

Voor 4 personen

Wat een feest is een broodje kousenband met garnalen! In Suriname eten we het met kousenband in een wit Surinaams puntje. In Nederland met fijngesneden sperziebonen of snijbonen met in een bruin pistoletje. Met Hollandse garnalen, maar Noorse mogen ook! De gele paprika is fijngesneden Madame Jeanet, alleen voor liefhebbers van wat extra pit.

Plan

Haal deze boodschappen in huis:

  • 90 gram Hindoestaanse Kerriepasta
  • 300 gram sperziebonen, snijbonen of kousenband
  • 150 gram garnalen
  • 2 EL olijfolie
  • 1 El tomatenpuree
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook óf 1 tl knoflookpoeder
  • zout en zwart peper naar smaak
  • optioneel: 1/2 TL chilipoeder of fijngesneden chilipeper of madame Jeanet
  • Broodjes of rijst

Prep

  • Was de kousenband. Vervang eventueel door sperzie- of snijbonen.
  • Spoel en pel de garnalen indien nodig i
  • Snij de bonen fijn.
  • Snij de ui en knoflook fijn.
  • Snij de peper fijn.

Plezier

  • Roerbak olijfolie, ui, knoflook, tomatenpuree en kerriepasta.
  • Voeg de garnalen toe en roerbak nog 2 minuten.
  • Voeg de fijngesneden bonen toe en roerbak 3 minuten.
  • Sluit de pan enkele minuten af met deksel totdat de bonen gaar maar nog knapperig zijn.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.

Psst...

  • Serveer op een broodje met wat plakjes komkommer.
  • Serveer als avondeten met rijst en gebakken banaan en Creoolse tahoe óf vlees en bonen.
  • Maak van alles een dubbele hoeveelheid zodat je er 2 dagen van kan eten.
  • Maak een Creoolse Paella door rijst mee te bakken en diepvries doperwten.
  • Maak hetzelfde gerecht met de Hindoestaanse of Javaanse kruidenpasta

De markt in Nieuw-Nickerie voor de dagelijkse verse groenten, fruit, vis, taarten, pindasaus en veel meer lekkers. Hier koop ik de mooiste kousenband en garnalen voor dit gerecht.