Plan
- 90 gram Hindoestaanse Kerriepasta
- 300 gram gepelde garnalen óf gamba's
- 1/2 ui (ongeveer 80 gram)
- 2 El olijfolie
- 2 rotie's, rijst,nan of wrap
- 1 Tl zout
- 200 ml kokosmelk
- Optioneel: Groenten naar keuze zoals 200 gram doperwten, verse óf diepvries spinazie
- Optioneel: Madame Jeanet peper fijngestampt of tante Sita's Auberginekerrie Vega
Prep
- Ontdooi de garnalen in warm water
- Smeer ze in met de Hindoestaanse kerriepasta
- Snij de ui in stukjes, middelfijn
Plezier
- Verwarm de olie in de pan en voeg de ui eraan toe totdat ze glazig zijn
- Voeg de kerriepasta toe wat over is.
- Roerbak 2 minuten en voeg de garnalen toe en roerbak kort (ongeveer 2 minuten
- Maak saus door het toevoegen van 200 ml kokosmelk
- Voeg eventueel bevroren of verse doperwten óf spinazie voorzichtig toe.
- Sluit de pan 5 a 10 minuten totdat alles gaar is.
Psstt....
- Maak extra sterk door1 el masala óf kerriepoeder toe te voegen.
- Voeg andere favoriete groenten toe zoals fijngesneden sperzie-, snijbonen of kousenband.
- Maak een Hindoestaanse Paella door rijst te mengen door het gerecht met de groenten.
- Lekker hierbij is een frisse chutney en Snel Vegan Zuurgoed - Gezond Tafelzuur!