voor 4 personen
Deze schotel eet je met rotie, nan of rijst. Ik maak altijd extra veel kipkerrie omdat het ook heerlijk is op een broodje voor de lunch of koolhydraatarm te eten met een omelet. Ik combineer vaak biologische kipfilet en sperziebonen óf champignons. Hierdoor is het gerecht gezonder, eten we meer groenten en minder vlees en wordt het gerecht niet duurder ook al gebruiken we bio kip.
Plan
- 90 gram Hindoestaanse Kerriepasta
- 3 El (zonnebloem) olijfolie
- 1 middelgroot ui (100 gram)
- 1 tomaat (ongeveer 100 gram)
- 400 gram kipfilet of vegakip
- Zout of bouillonpoeder naar smaak
- madame Jeanet of zwarte peper
- 4 rotieplaten, nan, rijst of broodjes
Prep
- Snij de kipfilet of veggiekip in blokjes van 1cm x 1 cm
- Snij de ui in stukjes, middelfijn
- Snij de tomaat fijn
Plezier
- Verwarm olie in de pan.
- Bak ui en Hindoestaanse kerriepasta kort.
- Roerbak (vega) kipfilet 3 minuten .
- Voeg de blokjes tomaat toe en sluit de pan.
- Breng op smaak met peper en zout
- Warm de rotie , nan of rijst op óf snij de broodjes open!
Psstt....
- Maak extra saus met meer tomaat.
- Voeg gekookte (zoete) aardappels of rauw in blokjes aardappels toe.
- Ook lekker met stukjes sperziebonen of diepvries doperwten en gekookte eieren.
- Of roer er (diepvriesblad) spinazie of gekookte linzen erdoor.
- Lekker hierbij is de Appel-Aubergine Chutney van Tante Sita