Dit overheerlijk vegan gerecht maak je in 10 minuten en je verrast iedereen!
Plan
- 90 gram Javaanse Kruidenpasta
- 250 gram witte kool of spitskool
- 250 gram champignons
- 2 EL olie
- 1/2 ui
- 1 El zoete ketjap, ketjap Manis
- 1 El zoute ketjap.ketjap Asin
- 1 EL Serroendeng (optioneel)
- 1 EL gefruite uitjes (optineel)
Prep
- Snij de ui fijn.
- Snij de kool fijn
- Snij de champignons in blokjes of slices
Plezier
- Verwarm de olie en voeg de ui en Javaanse kruidenpasta toe en bak kort
- Voeg de witte kool en champignons en ketjap toe en roerbak ongeveer 5 minuten
- Zorg dat de kool nog knapperig is!
Pssst...
- Voor meer saus voeg je 300 ml kokosmelk toe aan het einde
- Eet met rijst of bami. Maak Javaanse nasi of bami door gekookte mie of rijst te bakken met de koop en andere groenten uit koelkast.
- Serveer met met omelet, pindasaus, plakjes gebakken banaan
- Rol het in een wrap of omelet en serveer met Surinaamse pindasaus
- Gebruik eventueel ook spitskool, dat is snel klaar maar sluit de pan dan niet af!
- Voegen fijngesneden sperziebonen toe!
Reactie plaatsen
Reacties