Plan
- 90 gram Javaanse Kruidenpasta
- 300 gram vleesvervanger of tofu (tahoe)
- 50 gram champignons
- 150 gram sperziebonen
- 5 EL olijfolie
- 1 ui
- 100 ml kokosmelk
Optioneel
- bakje Seroendeng
- bakje gefruite uitjes
Prep
- Snij de ui fijn.
- Snij de vleesvervanger of tofu blokjes
- Snij de champignons in stukjes
- Was en snij de sperziebonen in stukjes
Plezier
- Verwarm de olie en voeg de ui en kruidenpasta toe en bak kort
- Voeg de vleesvervanger of tahoe toe en roerbak 3 minuten op hoog vuur tot het gaar is
- Voeg de champignons toe en sperziebonen toe en roerbak 2 minuten
- Voeg kokosmelk toe en roer goed
- Sluit de pan op middelhoog vuur een paar minuten af totdat de sperziebonen gaar maar nog knapperig zijn.
- Voeg eventueel peper en zout toe.
- Serveer in een mooie schaal en decoreer met gefruite uitjes en Seroendeng.
Pssst...
- Voor meer saus voeg je meer kokosmelk toe aan het einde. Als het niet sterk genoeg is, voeg je wat meer kruidenpasta toe.
- Eet met rijst, Surinaamse nasi óf Javaanse Bami
- Rol het in een wrap of omelet en serveer met Surinaamse pindasaus en taugé óf maak er een Javaanse omelet-wrap bij
- Maak een Javaanse Vegan Noten Jackfruit Spread met blokjes tahoe, Jackfruit en noten.