voor 4 personen
Deze Javaanse kip maak je in 10 minuten en kan je voor veel doeleinden gebruiken zoals met kokossaus en boontjes of als basis voor bami of nasi. Ik gebruik tegenwoordig een combinatie van biologische kipfilet en champignons. Hierdoor is het gerecht gezonder en eten we minder vlees. Ook wordt het gerecht door deze combinatie van groente en vlees niet duurder ook al gebruiken we bio kip. Bij Javaans eten strooi ik voor het opdienen altijd seroendeng en gefruite uitjes over het gerecht. Als ik taugé en kiemgroente heb een beetje erover heen. Lekker knapperig en gezond!
voor 4 personen
Prep
- Snij het ui fijn.
- Snij de (vega) kip in stukjes
- Snij de champignons of spitskool en eventueel bosui fijn.
Plezier
- Verwarm de olie en voeg ui en de kruidenpasta toe en bak kort
- Voeg de (vega) kip toe en roerbak ongeveer 3 minuten op hoog vuur tot het gaar is
- Voeg de ketjaps toe en eventueel de sperziebonen óf champignons en roerbak totdat alles net gaar is.
Plan
- 90 gram Javaanse Kruidenpasta
- 400 gram filet van kip óf vega kip óf 200 gram (vega) kip door 200 gram champignons of sperziebonen.
- 2 EL olijfolie
- 1 ui
- 2 El zoete ketjap
- 2 El zoute ketjap óf zout

Pssst...
- Voor meer saus voeg je 200 ml kokosmelk of 100 ml water toe aan het einde.
- Eet met rijst of Javaanse Bami en roerbak groenten.
- Als borrelhapje rol je het gerecht in een wrap of omelet en serveer je met kroepoek en pindasaus.