voor 4 personen
Cassave ligt in de toko en tegenwoordig steeds vaker bij de supermarkt. Ik combineer het vaak met zoete aardappel. Het is heerlijk als bijgerecht met ee vis- of vegetarisch gerecht gemaakt in Creoolse saus. Eet het als avondmaaltijd of lunch en laat je verwarmen door dit heerlijk glutenvrij gerecht.
Plan
- 1 hele cassave kopen. Zorg ervoor dat er geen plekjes in zitten. In de toko snijden ze de cassave doormidden om te controleren of het goed is. Als er teveel hout- of kurkvezel in zit, is de cassave niet goed.
- pan water
- snufje zout
- Optioneel: zakje diepvries cassave
Prep
voorbereiding
-
Schil de cassave. Het lijkt moeilijk om te snijden maar als je het eerst in mootjes hakt trek je de schil er makkelijk vanaf.Is dit eenmaal gedaan dan verwijder je vervolgens de houtige kern van de cassave.
- Snijd je de cassave in stukken, in de lengte of meer blokjes.
- Zet een pan met ruim kokend water en een snufje zout op het vuur en voeg de cassave hier aan toe. Je kunt de cassave even in prikken om te kijken of deze klaar is. Glijdt de cassave van je vork af, dan is deze klaar.
- De kooktijd bedraagt ongeveer 10 tot 15 minuten.
- Als de cassave gaar is gooi je het af in een vergiet.
Plezier
- Eet de cassave gekookt, eventueel met een klontje roomboter.
- Je kan de cassave ook frituren of bakken in een pan met een beetje olie. net zoals je aardappels bakt.
- Het is klaar als het een krokant bruin laagje heeft
Psst...
- Eet de cassave met bakkeljauw of makreel of een roerbak van groenten bereid met de Creoolse Marinade.
- Surinamers eten er graag een gekookt ei bij.
- Bak plakjes zoete aardappel mee met de cassave of grill deze op een grillplaat.