Dezen Javaanse vis uit de oven met de Javaanse rub, tomaat en paprika was een een geweldige verrassing en is heel makkelijk om te bereiden.
Plan
- 1 EL Javaanse Saté Rub
- 1 hele Zeebaars of Dorade of 2 zalmmoten
- 2 tomaten
- 1 rode of witte ui
- 1 paprika
- 1 El olijfolie
Prep
- Snij de tomaat en paprika en ui in reepjes of stukjes
- Wrijf in een ovenschaal de vis of visfilet in met de Javaanse satérub
- Doe tomaat en paprika erbij.
- Verdeel de olijfolie over het gerecht.
- Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie
- Bereid het 30 minuten op 200 graden in de oven
Plezier
lekker in 10 minuten met z’n allen genieten van de maaltijd
- Haal voor het opdienen de folie eraf.
- Rooster eventueel de vis in 10 minuten af op 200 graden.
- Wil je meer saus? Voeg dan 200 ml kokosmelk toe aan de saus en warm het in de magnetron.
- Dien de hele vis op in een mooie schaap of plank.
- Haal de stukken filet zo van het graad af en doop het in de saus.
Pssst…
- Grill moten vis óf visfilet apart in een (grill)pan óf barbecue. Maak de saus apart in een pannetjes en serveer het erbij!
- Serveer het gerecht met onze Javaanse salsa
- Eet met Snelle rijstmie zonder vuur óf Surinaamse Javaanse nasi
Reactie plaatsen
Reacties