Deze rijstmie hoeft niet op het vuur en is ideaal om te maken op een terras of bij je tent. Ik maakte het in de tuin terwijl mijn man aan het barbecueën was. Heerlijk als bijgerecht waar ook stiekem groenten in verwerkt kan worden.
Plan
1 El Javaanse Satérub van Sorgh & Hoop
200 gram (rijstmie
1 El zoete ketjap
1/2 EL zoute ketjap
1 ons tauge
2 ons fijngesneden sptiskool óf bamipakket
1 El seroendeng óf gefruite uitjes
Prep
Giet gekookt water op de rijstmie en kool en laat wellen tot beetgaar.
Voeg indien bijna gaar de taugé er 2 minuten bij.
Giet af.
Plezier
Voeg de Javaanse satérub, zoute en zoute ketjap toe.
Bij het serveren strooi je er seroondeng of gefruite uitjes door
Psstt...
- Eet de rijstmie met Javaanse Saté, onze Javaanse salsa of een salade van bieten en komkommer
- Serveer met Petjil-Javaanse salade en kroepoek
- Ook heerlijk met Javaanse Makreel of Forel of andere vis
Reactie plaatsen
Reacties